Kursun Tanımı
Akademi Dünyası Mutfak sanatları Akademisieğitimi evinize getiriyor. Profesyonel uzaktan eğitim alt yapısı ve uzman gatronomi eğitmenleri tarafından sizi mutfak alanında profesyonelleştiriyor. Uzaktan eğitim Aşçılık eğitimi ile hem meslek sahibi olabilir hemde yemek pişirmenin sırlarını öğrenebilirsiniz. Aşçılık hem hobi hemde meslek haline getirebilirsiniz.
1.Eğitim :Uzaktan Eğitim
2.Belgelendirme :Üniversite Onaylı
EĞİTİM TANIMI
Akademi dünyası mutfak ta yetiştiği Aşçı mutfak araç gereç ve ekipmanlarını kullanarak hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeterliklerine sahip nitelikli kişidir. İşyeri Açmak için ustalık belgesi almak isteyenler hızlandırılmış Eğitim ve Belgelendirme önerebiliriz. Kamu kurumları için belgenizi KPSS tercihlerinde kullanabilirsiniz. Kamu Kuruşları atamasında Aşçı 4. Seviye sertifika istenmektedir.
Uzaktan Eğitim Aşçılık kursunu tamamlayan adaylar Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanır ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında Aşçı iş ilanlarına başvurabilir.
1. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde
2. Kurum mutfaklarında
3. Kafeterya bar ve restoranlarda
4. Yemek fabrikalarında
5. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler
Kursun Kazanımları
1. Meslek Sahibi olabilirsiniz
2. Kendi iş yerinizi açabilirsiniz
3. Yurt dışında çalışma imkanına sahip olabilirsiniz
4. Hobi amaçlı kendinizi geliştirebilirsiniz
Belgelendirme
Akademi Dünyası Uzaktan eğitimi tamamlayan adaylarımız Üniversite Onaylı Aşçılık sertifikası almaya hak kazanır. Belgelerimiz E-Devlet sisteminde görüntülenebilir. Uluslararası geçerliliği bulunmaktadır.
İş yeri açmak için Aşçılık belgesi almak isteyenler Aşçı Seviye 4 Sertifika alabilir. Aşçılık sertifikası veren kurumlarda Akademi Dünyası öncü kuruluştur. Mesleki Yeterlilik Aşçılık sertifikası alan adaylar direk ustalık belgesi sınavına giriş hakkı kazanmaktadır.
Kursun İçeriği
A1: İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Koruma
A2: İş Organizasyonu ve Mesleki Gelişim
A3: Hijyen Gıda Güvenliği ve Kalite
A4: Temel Malzemeler
A5: Çorba Hazırlama
A6: Sos Meze Salata Hazırlama ve Yumurta Pişirme
A7: Et ve Su Ürünü Yemekleri Hazırlama
A8: Sebze Kuru Baklagil Yemekleri ve Sebze Garnitürleri Hazırlama
A9: Hamur İşleri Pilav ve Makarna Çeşitlerini Hazırlama
A10: Temel Tatlıları Hazırlama
Eğitim içeriği uzamn chef Aşçılar tarafından popüler tariflere göre hazırlanmaktadır. Eğitim içeriği ile ilgili eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçiniz.
Kursun Programı
Grup Eğitimleri: Bu eğitim ortalama 40 saat verilmektedir. Hafta içi akşam 19:10 ve 21:30 saatleri arasında 3 gün şeklinde planlanır. Eğitim günleri Pazartesi Salı Çarşamba günleri yapılmaktadır.